Główna zamrażarka do przechowywania żywności –60ºC do przechowywania żywności i ryb. Przechowywanie żywności w ekstraniskich temperaturach (od –40°C do –60°C) pomaga w zachowaniu cech organoleptycznych mięsa, pozwalając na uzyskanie dużej świeżości w okresach odtajania.
Restauracje coraz częściej korzystają z zamrażarek XLT do głębokiego mrożenia żywności, składników i ryb. Obejmuje to powszechne gatunki ryb takie jak dorsz czy morszczuk, ryby pelagiczne typu tuńczyk oraz mniej powszechne dania rybne typu sushi.
Nasza zamrażarka do przechowywania żywności XLT C400 –60ºC jest szczególnie popularna wśród restauracji i lokali sushi, zawodowych rybaków i dystrybutorów owoców morza.
Pobocznym zastosowaniem modelu XLT C400 jest przechowywanie i badanie materiałów. Procesy badań i rozwoju w wielu branżach, takich jak motoryzacja, telekomunikacja, aerokosmonautyka i transport, wykorzystują zamrażarki XLT do zmniejszania powierzchni przechowywania i do testowania różnych materiałów.
Zamrażarka skrzyniowa do przechowywania żywności XLT C400 posiada szereg kluczowych cech:
- Niski pobór energii, świetna stabilność, niezawodność i wytrzymałość na długie lata.
- Łatwy montaż – zamrażarka jest niewielka i z łatwością mieści się w drzwiach o standardowych wymiarach, co znacznie ułatwia postawienie jej w pożądanym miejscu.
- Oprócz rozmrażania i odkurzania modułu kompresora nie ma potrzeby przeprowadzania żadnych prac konserwacyjnych.
- Serwis i naprawy – nie wymaga regularnej konserwacji. W przypadku awarii zamrażarkę naprawi na miejscu odpowiednio przeszkolony serwisant zamrażarek.